(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/André_Brasseur) André Brasseur (Ham-sur-Sambre, 11 december 1939) is een Belgische organist en instrumentalist uit de jaren 60 en 70.

Hij scoorde in 1965 een internationale hit met de instrumental "Early bird" (genoemd naar de eerste telecommunicatiesatelliet die in datzelfde jaar in een baan om de aarde werd gestuurd.) Van de single werden wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht. In België raakte dit nummer helemaal tot nummer één, en verbleef in de hitparade gedurende vier maanden.

De opvolgsingle "Atlantide/Studio 17" geraakte ook nog redelijk hoog (tot nº16) en bleef daar 1 maand. Van alle andere singles uit zijn indrukwekkende lijst, kan er evenwel geen spoor in de Belgische Charts worden teruggevonden

In Nederland verkreeg het nummer "Big Fat Spiritual" in de jaren 1960–’70 grote bekendheid doordat de destijds populaire diskjockey Eddy Becker dit nummer voor zijn radioprogramma's als herkenningsmelodie gebruikte. Mogelijk nog bekender is "The Kid" dat jarenlang de herkenningsmelodie was van de shows van Lex Harding op Veronica en dat ook door verschillende Britse DJs als tune werd gebruikt. Velen zullen weliswaar niet onmiddellijk de titels van deze nummers herkennen, maar wel de muziek.

In de jaren zeventig maakte André Brasseur een tijd lang deel uit van de Bluesworkshop, de begeleidingsgroep van Roland Van Campenhout, en toerde hij mee door het Verre Oosten. In 1990 fungeerde Brasseur als studiomuzikant voor Vaya Con Dios. Hij speelde keyboards op de hitsingle What's a Woman.
Deze single 'The Duck' bracht hij uit in 1968

1973

Jazz / Rock / Pop / Lounge / Easy Listening / Pop Rock

Bruno Nicolai
Gatti Rossi In Un Labirinto Di Vetro / I Corpi Presentano Tracce Di Violenza Carnale (Original Soundtracks)

Piero Umiliani
Questo Sporco Mondo Meraviglioso (Original Soundtrack)

Katie Melua
Ketevan

Les Baxter
The Exotic Moods Of Les Baxter

Piero Piccioni
La Decima Vittima (Original Soundtrack)

James Last
Bach To Beatles

Julio Iglesias
O Me Quieres O Me Dejas

Living Guitars
The Big Guitar Sound

Richard Clayderman
Together At Last

Michel Magne
Bande Originale Du Film "Don Juan 1973"

Barry Gray
Captain Scarlet

Franco Andolfo
Ciao Amici Ciao